הסכם סודיות

אתם עומדים בפני מכירת נכס או חברה ורוצים שהצד השני? עליכם להחתים אותו על הסכם סודיות (NDA) שיגן על זכויותיכם! במדריך זה תקראו כל מה שחייבים לדעת על הסכם סודיות.

מהו הסכם סודיות

הסכם סודיות (NDA – NON-DISCLOSURE AGREEMENT) הוא חוזה בר אכיפה משפטית הקובע סודיות בין שני צדדים – הבעלים של המידע המוגן והמקבל של המידע הזה, במסגרתו בעל המידע משתף את הצד המקבל במידע סודי שבבעלותו, ועל הצד המקבל נאסר השימוש בו שלא בהתאם להסכם הסודיות.

בחתימה על NDA, המשתתפים מסכימים להגן על מידע סודי ששותף איתם על ידי הצד השני. בנוסף לאי גילוי או שחרור המידע ללא הסכמה, בהסכם סודיות נהוג לקבוע כי מקבל המידע גם מסכים שלא להעתיק, לשנות או לעשות שימוש במידע בכל דרך שאינה מורשית על ידי הבעלים.

באילו מקרים משתמשים בהסכם סודיות?

הסכם סודיות – NDS – הוא פרקטיקה מקובלת בתחום המסחרי/הייטק עשרות שנים, אך יחד עם זאת, הוא יכול להיות כלי משפטי מעולה לעשרות מקרים אחרים.

בשנים האחרונות משרדנו ליווה עשרות מקרים בהם יהיה שימוש בNDA מקרים שבהם מידע סודי עשוי להיות מוגן לרבות הצגת הנתונים הללו:

  • מודלים עסקיים שיוצגו בפני קבוצת מיזם למימון אפשרי.
  • תכנון כלי חדש שייוצר על ידי יצרן כאשר קיים/לא קיים פטנט.
  • מידע על לקוחות עבור חברה ספציפית, וסודות מקצוע (לרבות רשימת לקוחות).
  • מידע על הכנסות חברה פרטית (להבדיל מציבורית).
  • הסכמי שימוש במקרקעין, לרבות הסכמי שכירות.

הסכמי סודיות הם דרך כמעט בטוחה לאשר שמידע סודי נשאר מוגן במגוון מצבים. חשוב להיות מודעים לאופן שבו פועלים הסכמים משפטיים אלה לפני חתימה או יצירת מסמך, שכן הידע יכול לעזור לכם לקבל את ההחלטות המשפטיות הטובות ביותר כעת ובהמשך הדרך.

מה כולל הסכם סודיות?

מכיוון והסכם סודיות הוא הסכם חשוב במיוחד, על הצדדים לערוך אותו באופן משפטי קונקרטי למקרה הספציפי, ולא להסתמך על נוסח כללי.

יחד עם זאת, הסכם סודיות אינו חייב להיות מסובך או מלא בשפה משפטית. הוא צריך רק לכסות את המידע המרכזי בצורה ברורה וישירה. בעוד שחלק מהסכמי הסודיות יכילו מידע נוסף, חברות צריכות לכלול היבטים ספציפיים בחוזה כדי להפוך אותו לחייב מבחינה משפטית. חלק מהמונחים שיש לכלול הם:

  • הצדדים להסכם סודיות: המסמך צריך לציין את כל המעורבים בתהליך. אלה מסתכמים לצד החושף, הצד המקבל, וכל הנציגים הנוגעים בדבר כמו עורכי דין, סוכנים, ספקים ועוד.
צדדים קשורים – סודות המקצוע

תשומת לב שהגדרת הצדדים צריכה להיות רחבה מספיק בשביל להכיל לא רק את החברה היחידה שמולה חותמים, אלה כל חברה אחרת הקשורה אליה (חברות אחיות, חברת אם וכו'), שכן המידע עלול לזלוג אליהם ועל מקבל המידע החובה לשמור על המידע.

  • מידע מוגן: איזה מידע יכוסה בהסכם? סעיף זה צריך לפרט בדיוק איזה מידע צריך להישמר מסווג. הצהרות גורפות המונעות לחשוף מידע "כל שהוא" לא יעילות! יש למנות את המידע הספציפי שעלול להיחשף כמו: רשימת לקוחות, מסמכים, רשיונות, פטנטים וכו'.
  • מגבלות ואי הכללות: יש לציין את הסטטוס הלא סודי של מידע שהושג באמצעות ידע ציבורי, צד שלישי, או שנלמד באופן עצמאי על ארגון. יחד עם זאת, אם הידע הופך לציבורי, עדיין אין זה אומר שעל מקבל המידע אין חובה לשמור עליו.
  • הדין החל: יש לציין את חוקי המדינה שיקבעו את הסכם סודיות.
  • התחייבויות הצד המקבל: חברות יכולות לכלול הוראות גילוי, חוזי סודיות ושימוש לא נכון בנתונים סודיים. הסכם הסודיות עשוי גם לציין כי הצד החושף הוא הבעלים של כל המושגים שהמקבל מייצר במהלך העבודה. בנוסף, על הצד המקבל לשמור על המידע באופן שהוגדר בתוך ההסכם.
  • תקופה: מה הוא התאריך שבו החוזה נכנס לתוקף וכמה זמן הוא יישאר בתוקף? זה יכול להיות הסכם לתקופה מוגדרת, שבסופו של דבר יפוג, או שהארגון עשוי לדרוש לשמור את המידע בסודיות ללא הגבלת זמן. יש לציין את המונח בבירור כדי להגן על הארגון.
  • השלכות: מה קורה כאשר הסכם סודיות מופר? בגלל הנזקים שעלולים לנבוע מהפרה, עסקים צריכים להבהיר את כוונתם לנקוט בצעדים משפטיים כגון צו מניעה או תביעה משפטית.
  • סנקציות: אם יבוצע שימוש לרעה במידע שנמסר, על הצד המקבל לדעת מה הסנקציה שתוטל, כמו התחייבויות לפיצוי מוסכם בסכום כסף ספציפי, השבה, תשלום וסנקציות נוספות רלוונטיות בנסיבות העניין.
  • חתימות, שמות ותאריך חתום על ידי כל הצדדים. שני הצדדים חייבים לקרוא ביסודיות את ההסכם ולהבין כל סעיף לפני החתימה.

הסכם סודיות בבדיקת נאותות

בדיקת נאותות כרוכה בחקירה מדוקדקת של הנסיבות הכלכליות, המשפטיות, הפיסקליות והפיננסיות של עסק או אדם פרטי. זה מכסה היבטים כמו נתוני מכירות, מבנה בעלי המניות וקשרים אפשריים עם צורות של פשיעה כלכלית כמו שחיתות והעלמת מס.

לקריאת המדריך שלנו על בדיקת נאותות, אתם מוזמנים לקרוא עוד בקישור הבא:

בדיקת נאותות
בדיקת נאותות

אתם עומדים בפניי קניית נכס או חברה? אמרו לכם שהחברה תהיה שווה מיליונים או מיליארדים עם טכנולוגיה מהפכנית? איך אתם אמורים לדעת אם זה נכון או לא? התשובות לכך ינתנו במסגרת בדיקת נאותות!
במדריך זה נסקור באופן משפטי רחב מהי בדיקת נאותות לפני קניית נכס או חברה, מדוע כדאי לבצע אותה, מה היא כוללת, סוגים שונים של בדיקות נאותות ונסביר מעט את תפקידו של עורך דין לבדיקת נאותות.

קרא עוד »

בדיקה מסוג זה נחוצה ברגע שחברה יוזמת קשרים עם שותפים עסקיים או מתכננת לרכוש חברה אחרת או נכס או לבצע והשקעות בנדל"ן.

במקרים אלו חשוב לשני הצדדים להיות מוגנים באמצעות הסכם סודיות (NDA) וכך החברה אשר עורכת את בדיקת הנאותות מתחייבת מבחינה משפטית לא לחשוף פני מתחרים את המידע הרגיש אותו היא חוקרת.

על כן, אחד השלבים הראשונים של הצדדים יהיה לחתום על מזכר הבנות (MOU) ועל הסכם סודיות, NDA, על מנת להגן על הצדדים מפני שימוש לרעה במידע.

הסכם סודיות לעובד

לא פעם עובדים בתפקידי מפתח נחשפים לסודות מקצועיים וחומר סודי של החברה בה הם עובדים, ועל כן  צריך לעשות שימוש בהסכם סודיות לעובד של חברה או ישות משפטית אחרת.

הסכם סודיות לעובד הוא הסכם משפטי האוסר על עובדים לחשוף מידע מסוים על חברה בפני גורמים אחרים. זהו הסכם קבע, כלומר הסכם סודיות חתום נשאר בתוקף אף לאחר סיום העסקה.

עבור חלק מהעסקים, יספיק לרבות סעיף סודיות בחוזה של עובד. עבור עסקים אחרים, הסכם סודיות יהווה מסמך נפרד עם הוראות והבהרות שונות.

בדרך כלל מומלץ לעסקים לבקש מכל עובד חדש לחתום על הסכמי סודיות לפני תחילת העסקתם, אך אם זה לא נעשה מומלץ לדרוש זאת בעת העברת תפקיד או מינוי בכיר בחברה.

הסכם אי תחרות – זהירות מוקש!

תשומת לב שלצד הסכם הסודיות – מעסיקים רבים נוטים להחתים את העובדים שלהם על נספח שנקרא הסכם אי תחרות, לפיו אסור להם לעסוק אצל מתחרה של החברה לפרק זמן מסוים.

על פי רוב, הוראות הסכם אי התחרות לא יהיו חוקיות בעצמן, ולכן הן עשויות לסכן את הסכם הסודיות. אנו ממליצים להפריד בין השניים ולהחתים את העובד על שני מסמכים נפרדים.

הסכם סודיות עם ספק

צורות ההתקשרות בעולם המודרני אינם רק התקשרות של עובד מעביד, אלא במקרים רבים קיים ספק שמעניק שירותים לחברה, בין אם באמצעותו ובין אם באמצעות ספק משנה.

הספק עלול להיות חשוף למידע סודי של החברה, ועל כן כבר בהסכם ההתקשרות, על הצדדים לחתום על הסכם NDA כדי לוודא שהספק או מי מטעמו לא יחלוק את המידע הסודי שלכם עם כל אחד.

הנה ארבעה סיטואציות שבהם חובה לדרוש מהספק לחתום על NDA:

  • בעת שיתוף הקניין הרוחני של החברה

    אם הקניין הרוחני של הארגון הגיע לידיים הלא נכונות, הארגון עלול לאבד יתרון תחרותי או להיות נתון לסיכון אחר. לכן, בעת שיתוף מפרטים אלה, חובה שהספק יחתום על NDA. זה עשוי להידרש עוד לפני שתציגו את ההצעה לספק עצמו.

  • ביקורת של ספק

    לא פעם ספק צריך לראות את התהליך המקדים כדי לבצע את עבודתו, ולכן מבקש לראות את התנהלות החברה.
    במהלך הביקור הספק עשוי לראות תהליכים פרטים אחרים שלא הייתם רוצה שאנשים מבחוץ ידעו עליהם. לכן מומלץ לגרום לספק לחתום על NDA בטרם הביקור.

  • כאשר משתפים פעולה עם ספק חדש

    ספק בדרך כלל לא עובד איתכם בבלעדיות, אלא עם חברות אחרות. לעיתים, הוא עלול לפלוט מידע חשוב ליריב, שעלול להוביל לקטסטרופה. לכן מומלץ בעת עבודה עם ספק חדש להחתימו על הסכם סודיות.
ייעוץ ראשוני ללא עלות

הסכם סודיות לסטארטאפ

בזמנים הנוכחיים, כל סטארטאפ מתחיל שואף ליישם רעיונות עסקיים חדשניים, טכנולוגיות חדשות, וככל הנראה, ייחודיות.

חדשנות וייחודיות של רעיון מייצגים, מבחינה משפטית, נכס בעל ערך. עבור סטארט-אפים מסוימים, כמו אלה הטכנולוגיים, זה כנראה המרכיב החשוב ביותר בעסק והמתגמל ביותר מבחינה כלכלית.

 במונחים משפטיים רעיון עסקי זה מייצג את הקניין הרוחני. כדי לייעל את ההכנסה, הקניין הרוחני יצטרך להיות ממוסחר, אך ליהנות מגידור חוקי בו-זמנית.

בסבבי משא ומתן, דיונים עם משקיעים, ספקים, עובדים או בהתנהלות מול שותפים עסקיים פוטנציאליים, עלולים להיחשף הרעיון העסקי והמידע הקשור אליו.

חשיפה לא מוגנת מפחיתה במידה ניכרת את היתרון התחרותי של אותו סטארטאפ ואת מעמדו העתידי.

כתוצאה מכך, מומלץ בעת כל התקשרות של סטארטאפ להגן על נכסיו באמצעות הסכם סודיות NDA לסטארטאפ הספציפי, ולפני גילוי הרעיון העסקי או הנתונים הקשורים אליו, כגון רשימות לקוחות, תוכניות, ידע, אסטרטגיה ועוד.

הסכם סודיות PDF להורדה

הכוונה העיקרית מאחורי חתימה על הסכם הסודיות היא להגן על מידע משותף, לכן היא מבטיחה שהפרטיות והסודיות של המידע המשותף בטוחות שכן היא מצמצמת את היקף ההפרה של כל גילוי אשר ייתן לצד הנפגע מוצא לתבוע את הצד השני .

מכיוון הסכם הסודיות הוא מסמך משפטי, יש לו חשיבות עצומה כדי למנוע ולפתור כל עימות שעלול להתעורר בעתיד.

לכן אם אתם מחפשים הסכם סודיות קצר, אך מדויק מבחינה משפטית, בו תוכלו להשתמש כדי להגן על המידע הרגיש שלכם, הקובץ כבר זמין להורדה עבור משתמשי האתר, כל שנותר לכם הוא רק לשלוח לנו הודעה בטופס צור הקשר, ואנו נעביר לכם אותו במהרה.

הסכם סודיות
הסכם סודיות
לשיתוף המאמר לחצו:

שאלות ותשובות בנושא הסכם סודיות

הסכם סודיות (NDA – NON-DISCLOSURE AGREEMENT) הוא חוזה בר אכיפה משפטית הקובע סודיות בין שני צדדים – הבעלים של המידע המוגן והמקבל של המידע הזה, במסגרתו בעל המידע משתף את הצד המקבל במידע סודי שבבעלותו, ועל הצד המקבל נאסר השימוש בו שלא בהתאם להסכם הסודיות.

הסכם סודיות – NDS – הוא פרקטיקה מקובלת בתחום המסחרי/הייטק עשרות שנים, אך יחד עם זאת, הוא יכול להיות כלי משפטי מעולה לעשרות מקרים אחרים.

  • הצדדים להסכם סודיות
  • צדדים קשורים
  • מידע מוגן
  • מגבלות ואי הכללות
  • הדין החל
  • התחייבויות הצד המקבל
  • תקופה
  • השלכות
  • סנקציות
  • חתימות, שמות ותאריך חתום על ידי כל הצדדים

לא פעם עובדים בתפקידי מפתח נחשפים לסודות מקצועיים וחומר סודי של החברה בה הם עובדים, ועל כן  צריך לעשות שימוש בהסכם סודיות לעובד של חברה או ישות משפטית אחרת.

הסכם סודיות לעובד הוא הסכם משפטי האוסר על עובדים לחשוף מידע מסוים על חברה בפני גורמים אחרים. זהו הסכם קבע, כלומר הסכם סודיות חתום נשאר בתוקף אף לאחר סיום העסקה.

אם אתם הגעתם עד כאן עצרו!

משרדנו בעל ניסיון משפטי נרחב בתחום בו עוסק מאמר זה, וליווה אלפי לקוחות מרוצים בטיפול משפטי החל משלב הייעוץ והתכנון המשפטי, ניהול משא ומתן, ומתן מענה משפטי מלא אל מול צדדים שלישיים, עד להשגת התוצאה הנדרשת על ידי הלקוח. משרדנו רקורד מוכח וניסיון מקיף, ונשמח להעמיד את ניסיוננו הרב לכם בזמינות מיידית ומחירים הוגנים

תוכן עניינים

המידע בעמוד ובאתר זה נועד להוות מידע ראשוני ובסיסי בלבד, והוא לא מהווה ו/או יהווה ייעוץ והכוונה משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני הניתן על ידי המשרד. אין באמור בעמוד זה כדי להוות הכוונה ו/או המלצה ו/או הדרכה לנקיטת הליכים משפטיים שונים ו/או להימנעות מהם. אנו ממליצים להיוועץ עם עו"ד בטרם נקיטת כל פעולה. למען הסר כל ספק, האחריות לכל תוצאה בשל הסתמכות על האמור לעיל תחול על המשתמש בלבד.

אושר אלקיים משרד עורכי דין
עורך דין (כלכלן) אושר אלקיים

עורך דין (כלכלן) אושר אלקיים בעל ניסיון ייחודי והתמחות בייצוג וליווי משפטי של אנשים פרטיים בעסקאות לרכישת ומכירת דירות מגורים, משרדים, קבוצות רכישה ורכישות מסחריות, החל משלב בדיקת הנאותות והמשא-ומתן ובדירות מקדמיות, עובר לשלב עריכת ההסכם לרכישה/מכירה, וכלה בשלב ההקמה והרישום, תוך מתן ייעוץ והכוונה בתחום המימון, סוגיות המיסוי, סוגיות תאגידיות וייצוג מול הרשויות השונות, וזאת עד לסיום העסקה ברישום ולשביעות רצון הלקוח.
עו"ד אלקיים הינו מרצה מבוקש למקרקעין ונדל"ן ומרצה ומתרגל באופן שוטף בקורסים אקדמיים ב"מסלול האקדמי המכללה למנהל", בפורומים, בכנסים ואירועים שונים, מלווה משלחות אקדמיות בתחומי המשפט והכלכלה, וחבר בלשכת עורכי הדין. לאושר אלקיים תואר כפול במשפטים (LL.B) וכלכלה (B.A) בהצטיינות יתרה.

ייעוץ ראשוני עם עורך דין מקצועי
חייג עכשיו!
יוסי צברי
יוסי צברי
2022-05-05
אושר מקצועי מרגיע, אדיב, סבלני ,זמין בכול שעות היממה ,מכירת דירה זה לא תהליך קל ומאוד מלחיץ הרגשתי שאני בידיים שדואגות לי ולאינטרסים שלי ממליץ כבר לכולם.
amirsinay
amirsinay
2022-05-03
מקצוען אמיתי ליווה אותי בתור משקיע בכל הנוגע לבדיקות רקע לדיירים משא ומתן עם הדיירים ובנוסף תפר חוזה בדיוק לפי צרכי ועוד הרבה דברים שאפילו לא חשבתי עליהם, כיף לדעת שאתה מוגן מכל הכיוונים ואפשר להיות בראש שקט!
אתי צברי
אתי צברי
2022-04-12
תודה רבה לעורך דין אושר אלקיים על הטיפול והליווי במיכרת הדירה, על ההשקעה והשרות מעל ומעבר למצופה וסגירת העסקה במהירות ומקצועית. אין עלייך ונתראה בעסקה הבאה
אלברט אברמוב
אלברט אברמוב
2022-03-18
ממליץ בחום על אושר העורך דין ליווה אותי במקצועיות ובנועם ברכישת הדירה
Gal Yazdi גל יזדי
Gal Yazdi גל יזדי
2022-03-18
אושר ליווה אותנו בתהליך של קניית הדירה הראשונה שלנו. לא היה לנו ידע רב בנושא לפני כן, ואושר היה נעים, סבלני ומקצועי מאוד והסביר שלב אחרי שלב מה הולך לקרות עד סוף התהליך. ממליצים בחום!
Danielle Weizman
Danielle Weizman
2022-03-08
Couldn’t ask for any better advice than Osher. Very experienced, explains everything from top to bottom and guides you through step by step. I highly recommend!! 🤩🤩🤩
יובל זינר
יובל זינר
2022-02-25
עו"ד אושר אלקיים ליווה אותי בתהליך של קבלת זכאות ורכישת דירה במחיר למשתכן - הסביר כל שלב בצורה מקצועית מאוד וסייע בכל שאלה גם לאחר הפגישה! ממליץ בחום!
אורן נזרי
אורן נזרי
2022-02-15
עו"ד אושר אלקיים ליווה אותי ברכישת דירה להשקעה בקריית גת. הוא היה זמין לכל השאלות שיש לי בכל שעה, ונתן לי ראש שקט לאורך כל הדרך - במשא ומתן הוא הסביר הכל עד לפרטים הקטנים ביותר, את המשכנתא הוא תיקתק והוא אפילו דואג לי להסכם שכירות ובדיקת השוכרים בדירה. גם המחיר היה מעולה ביחס לשירות! ממליץ לכל מי שחושב לקנות או למכור דירה לשכור את שירותיו!!!!
מאמרים נוספים באותו נושא
מדריכים | מאמרים | מידע שימושי
ייעוץ מעורך דין ללא התחייבות
מדריכים נוספים
אושר אלקיים משרד עורכי דין