ניכוי פחת נכס מסחרי

ניכוי פחת בנכס מסחרי יחסוך לכם בתשלומי המס השותפים, אך יגרום לכם לשלם יותר מס שבח בזמן שתמכרו את הנכס המסחרי. מהו פחת בנכס מסחרי? כיצד הוא משפיע על תשלום מס ההכנסה השוטף? מה תהא השפעת ניכוי הפחת בנכס מסחרי על תשלום מס השבח במכירת הנכס המסחרי? המשיכו לקרוא ומצאו את כל התשובות.

 

מה זה פחת בנכס מסחרי?

הפחת מגלם, בדיני המס, את השחיקה בערך הנכסים שלכם. ונרחיב – משמעות המושג "פחת" הוא ירידה בשווי הנכס בטווח הזמן שעבר בין מועד הרכישה ועקב השימוש בו מהיום שנרכש. גם נדל"ן צוברים פחת משמעותי לאורך השנים, למרות שמבנים מופחתים באופן איטי, ויכול להיות מצב בו עם הזמן המבנה מתיישן וכתוצאה מכך ערכו יורד לאורך שנים רבות.

וחשוב לציין – כלל הדוגמאות במאמר זה עוסקות בנכס מסחרי – שהוא הכוונה לכל נכס שהוא לא דירה ולא קרקע!!!!!! בתוך הקטגוריה הזו נכנסים חנויות, משרדים, מרלו"ג, מחסנים וכיוצ"ב.

ניעזר בדוגמה שאינה מתחום המקרקעין כדי להבין טוב יותר למה הכוונה.

נניח כי יש לכם מונית שאתם מפעילים. ההכנסות שלכם מהפעלת המונית בשנה האחרונה עומדות על 600 אלף שקלים. סך ההוצאות על דלק, תיקונים, אגרות וכדומה, הסתכמו ב-350 אלף שקלים. לכן, הרווח החייב במס יעמוד לכאורה על 250 אלף שקלים.

ואולם, גם הערך של המכונית עצמה נשחק בשנה החולפת. על פי תקנות מס הכנסה, שיעור השחיקה של מונית עומד על 25%. לכן, אם מחירה של המונית הוא 160,000 שקלים, למשל, תוכלו לנכות מההכנסה החייבת 40,000 שקלים נוספים. על כן, סך ההכנסה החייבת במס תעמוד על 210 אל שקלים בלבד. כך, הפחת מגלם את השחיקה בערך הנכסים שלכם.

ולמה עורכים את הפחת? הפחת חשוב לצורך מיסוי מקרקעין מכיוון שהוא הוצאה מוכרת, והיות והשחיקה גורמת להורדת רווחים וכך הפעילות העסקית נעשית פחות רווחית ופחות כדאית. עלויות הפחת מופחתים מהמס שמושת על בעלי הנכס וכך הוא משלם פחות מיסים ומדובר בהטבה משמעותית שיש לקחת אותה בחשבון. לעיתים ירידת ערך הנכס אינה חד פעמית ואף יכולה להתפרס לאורך שנים, ולעיתים היא יכולה להיות באחוזים בודדים (2%) ולעיתים בשווי מזורז (50%).

 

כיצד מתבצע ניכוי פחת בנכס מסחרי?

אם אתם משכירים נכס מסחרי או מפעילים בו עסק בעצמכם, תוכלו לנכות פחת מהשחיקה בערך הנכס עצמו. חשוב לשים לב כי ניתן לנכות פחת רק מערך המבנה ולא מהמקרקעין עצמם, היות והקרקע היא נכס ששוויה הגולמי נשמר לאורך השנים ואינה חווה פחת (אתם יכולים לדמיין שמחיר הקרקע בישראל יורד? אל תצחיקו אותנו!)!..

שיעור הפחת השנתי שתוכלו לנכות נע בין 1.5% לבין  4%, כתלות באיכות הבנייה. לכן, מסך ההכנסות מהעסק או מהשכרת הנכס המסחרי, תוכלו לנכות פחת בהתאם לשיעורים הקבועים בתקנות מס הכנסה. הפער בין שני החישובים, 1.5% מול 4%, הוא עצום ויכול להגיע לסכומים גבוהים. שווי הנכס גבוה יותר כשמחשבים פחת לפי 1.5% משווי נכס שבו חושב הפחת לפי 4%, ועל כן חשוב לדעת מה הקריטריונים המשפיעים על הנכס לצורך חישוב הפחת להקטנת המס.

 

מה ההשפעה של ניכוי פחת בנכס מסחרי על תשלום מס שבח?

עם זאת, חשוב מאוד לדעת כי ניכוי פחת בנכס מסחרי משפיע ישירות על תשלום מס השבח שלכם בעת מכירת הנכס. כאשר מוכרים את הנכס, את הפחת מפחיתים מעלויות רכישת הנכס והרווח שנוצר מהמכירה גדל, וכתוצאה מכך עולה מס השבח.

כידוע, השבח בעסקאות מקרקעין מחושב כדלקמן:

השבח החייב במס = (סך הוצאות המותרות הניכוי – שווי הרכישה של הנכס)*מדד– שווי המכירה של הנכס

 

לכן, אם למשל רכשתם נכס במחיר של 3 מיליוני שקלים, מכרתם אותו ב-5 מיליוני שקלים והוצאתם 500 אלף שקלים על השבחת הנכס, השבח החייב במס יעמוד על 1.5 מיליוני שקלים.

ואולם, אם לאורך השנים ניכיתם פחת על הנכס, סך ניכויי הפחת יתווספו לשווי המכירה של הנכס:

השבח החייב במס = סך הוצאות המותרות הניכוי – שווי הרכישה – סך ניכויי הפחת + שווי המכירה

 

נחזור לדוגמה הקודמת, וכעת נניח כי סך ניכויי הפחת שלכם הגיעו לסכום של 120 אלף שקלים. במקרה שכזה, השבח החייב במס יעמוד על 1.62 מיליוני שקלים, שכן ל-1.5 מיליון שקלים הקודמים יש להוסיף את ניכויי הפחת שהסתכמו ב-120 אלף שקלים.

הרציונל לכך, ברור – הוצאות הפחת נוכו וכך חסכתם תשלומי מס ההכנסה. לא תוכלו לחסוך אותם פעם נוספת בתשלום מס השבח!.

על כל פנים, חשוב להבין כי מדובר בתחום סבוך עם השלכות מס נרחבות. הבחירה שלכם אם לנכות כיום פחת בנכס המסחרי, תשפיע קדימה על חבות מס השבח שלכם. לכן, חשוב להיוועץ עם עורך דין למיסוי מקרקעין ולתכנן את הפעילות העסקית בצורה שתוביל לחסכון המקסימלי בתשלומי המס.

 

עורך דין לפחת בנכס מסחרי – אושר אלקיים משרד עורכי דין

משכירים נכס מסחרי? מעוניינים לנכות פחת? מוכרים נכס מסחרי ורוצים להימנע משתלום מס שבח עודף? פנו עוד היום אל עו"ד אושר אלקיים לקבלת ייעוץ מהשורה הראשונה בתחום. עו"ד אלקיים הינו משפטן וכלכלן המתמחה בדיני מקרקעין בכלל ובמיסוי מקרקעין בפרט. לעורך דין אלקיים ניסיון עשיר בליווי עסקאות בנכסים מסחריים תוך צמצום תשלומי המס למינימום ההכרחי. אצל עו"ד אלקיים תהנו משירותים משפטיים הנסמכים על מומחיותו הרבה וניסיונו העשיר. קבעו פגישת ייעוץ ראשונית במשרדו, והצטרפו לשלל לקוחותיו המרוצים.

 

ניכוי פחת נכס מסחרי
ניכוי פחת נכס מסחרי
לשיתוף המאמר לחצו:

שאלות ותשובות בנושא ניכוי פחת נכס מסחרי

פחת בנכס מסחרי הוא ירידת ערך הנכס בטווח הזמן שעבר ממועד הרכישה ועקב השימוש בו. למרות שנכסי נדל"ן מסחרי כמו חנויות, משרדים ומחסנים מופחתים באופן איטי יחסית, המבנה מתיישן לאורך השנים וערכו יורד, מה שמוכר כהוצאה לצורכי מס.

ניכוי פחת בנכס מסחרי מתבצע על ערך המבנה בלבד ולא על הקרקע, שערכה נשמר ואף עולה עם הזמן. שיעור הפחת השנתי המוכר לניכוי נע בין 1.5% ל-4%, תלוי באיכות הבנייה. ניכוי זה מפחית את ההכנסה החייבת במס הכנסה מהשכרת או הפעלת הנכס המסחרי.

כאשר מוכרים נכס מסחרי שנוכה ממנו פחת לאורך השנים, סכום הפחת המצטבר מתווסף לשבח החייב במס. זאת מכיוון שהפחת הקטין את ערך הרכישה של הנכס לצורכי מס שבח, ובכך מגדיל את הרווח הנחשב לעניין מיסוי מקרקעין. הרציונל הוא שלא ניתן לחסוך פעמיים את אותו המס.

ניכוי פחת בנכס מסחרי מעורר סוגיות מיסוי מורכבות, כשהבחירה לנכות פחת כיום משפיעה על חבות מס השבח העתידית. פנו אלינו לייעוץ מקצועי שיסייע בתכנון אסטרטגיית ניכוי הפחת המיטבית עבורכם, תוך שקלול שיקולי המס השוטפים ומס השבח העתידי, כדי להגיע לחיסכון המקסימלי האפשרי.

אם אתם הגעתם עד כאן עצרו!

משרדנו בעל ניסיון משפטי נרחב בתחום בו עוסק מאמר זה, וליווה אלפי לקוחות מרוצים בטיפול משפטי החל משלב הייעוץ והתכנון המשפטי, ניהול משא ומתן, ומתן מענה משפטי מלא אל מול צדדים שלישיים, עד להשגת התוצאה הנדרשת על ידי הלקוח. משרדנו רקורד מוכח וניסיון מקיף, ונשמח להעמיד את ניסיוננו הרב לכם בזמינות מיידית ומחירים הוגנים

תוכן עניינים

המידע בעמוד ובאתר זה נועד להוות מידע ראשוני ובסיסי בלבד, והוא לא מהווה ו/או יהווה ייעוץ והכוונה משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני הניתן על ידי המשרד. אין באמור בעמוד זה כדי להוות הכוונה ו/או המלצה ו/או הדרכה לנקיטת הליכים משפטיים שונים ו/או להימנעות מהם. אנו ממליצים להיוועץ עם עו"ד בטרם נקיטת כל פעולה. למען הסר כל ספק, האחריות לכל תוצאה בשל הסתמכות על האמור לעיל תחול על המשתמש בלבד.

אושר אלקיים משרד עורכי דין
עורך דין (כלכלן) אושר אלקיים

עורך דין (כלכלן) אושר אלקיים בעל ניסיון ייחודי והתמחות בייצוג וליווי משפטי של אנשים פרטיים בעסקאות לרכישת ומכירת דירות מגורים, משרדים, קבוצות רכישה ורכישות מסחריות, החל משלב בדיקת הנאותות והמשא-ומתן ובדירות מקדמיות, עובר לשלב עריכת ההסכם לרכישה/מכירה, וכלה בשלב ההקמה והרישום, תוך מתן ייעוץ והכוונה בתחום המימון, סוגיות המיסוי, סוגיות תאגידיות וייצוג מול הרשויות השונות, וזאת עד לסיום העסקה ברישום ולשביעות רצון הלקוח.
עו"ד אלקיים הינו מרצה מבוקש למקרקעין ונדל"ן ומרצה ומתרגל באופן שוטף בקורסים אקדמיים ב"מסלול האקדמי המכללה למנהל", בפורומים, בכנסים ואירועים שונים, מלווה משלחות אקדמיות בתחומי המשפט והכלכלה, וחבר בלשכת עורכי הדין. לאושר אלקיים תואר כפול במשפטים (LL.B) וכלכלה (B.A) בהצטיינות יתרה.

מדריכים נוספים
מס רכישה עולה חדש
עולים חדשים זכאים להנחות משמעותיות בתשלום מס רכישה. עם זאת, מימוש ההטבה במס רכישה לעולה חדש אינו משתלם בכל עסקה. לעיתים, העולה החדש יחסוך חיסכון משמעותי
צ'קים לתשלומים בהסכם
הליך תביעה לפינוי מושכר הינו הליך תביעה מהיר יחסית, המסייע למשכירים לסלק שוכרים שאינם מתפנים מהדירה. תביעה לפינוי מושכר מתנהלת באופן שונה מהליך תביעה רגיל וחלות
דייר סרבן
מעוניינים לקדם הליכי התחדשות עירונית בבניין שלכם? אחד מבעלי הדירות מסרב סירוב בלתי סביר להליכים? ייתכן בהחלט שאותו דייר ייחשב לדייר סרבן, מה שיאפשר לכם
אושר אלקיים משרד עורכי דין
משרדינו ברשתות החברתיות:
יצירת קשר: